De tuin groeit

Er bestaat geen tuin zonder onderhoud. Zelfs een wilde tuin die voor het oog dicht bij de ongerepte natuur komt heeft regelmatig onderhoud nodig om het beeld te kunnen behouden. De tuin groeit door professioneel onderhoud.

Kennis

Van der Zalm Tuinen heeft de kennis in huis over vele bomen, verschillende planten, bijzondere soorten, groei en snoeiwijzen om zo een gevarieerd en gezond evenwicht in de beplanting van tuin en landschap te kunnen bepalen.

Mannen van Van der Zalm Tuinen

De mannen van Van der Zalm hebben lang genoeg in de boeken gezeten en zijn nu vooral graag buiten om tuinen aan te leggen en onderhouden. Het onderhoud van tuin en landschap heeft alles te maken met de wens van de tuineigenaar. Een klein voorbeeld; denk aan hoe er per persoon verschillend over onkruid wordt gedacht of het in de hersft gevallen blad. Is het blad een toepasselijke doorn in het oog of mag het blijven liggen zodat de insecten, egels en vogels er in het koude seizoen plezier van hebben. Een tuin onderhouden begint dan ook altijd met persoonlijk contact met de eigenaar om zo naar wens en de kennis van Van der Zalm de tuin een plan te maken om de tuin te onderhouden.


Nationale Tuinen/Werkgebied

Van der Zalm Tuinen onderhoudt tuinen en landschap voor particulieren, bedrijven en het Waterschap. De basis van Van der Zalm Tuinen ligt in Almerk en natuurlijk Zaltbommel waar de Stadskwekerij (tuincentrum) is gevestigd. Het werkgebied reikt van Gorinchem tot en met Oosterhout  en van Rossum en Culemborg tot en met de Brabantse Biesbosch in Werkendam. Regelmatig worden er uitstapjes gemaakt buiten die coördinaten, om op diverse locaties in Nederland zoals Breda, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en zelfs in Groningen tuinen aan te leggen en te onderhouden.

Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Van Der Zalm Tuinen, ze denken graag mee in de mogelijkheden over aanleg en onderhoud van uw tuin.

Buiten zijn

In een Van der Zalm tuin zie en voel je de elementen. Buiten zijn in al zijn eenvoud en eerlijkheid. Dat geeft een Van der Zalm Tuin het oergevoel van buiten zijn…

Lees meer

Buiten kijken

Neem de tijd, geef je ogen de kost, let op de details en ontdek wat Van der Zalm tuinen buitengewoon bijzonder maakt en heeft gemaakt…

Lees meer

Buitengewoon

Een Van der Zalm tuin is altijd buiten zijn, in weer, wind, zon of regen. Of beleef het in de warmte of schaduw van een tuinkamer, met een kleurrijk sedumdak boven je hoofd…

Lees meer

Buiten kijken

 

Tuintip Snoeien

Ga nooit zomaar je tuin te lijf met de snoeischaar. Als je niet zeker bent of het wel de juiste tijd is, informeer gerust bij ons over wanneer en hoe je het best kunt snoeien.
 

Tuintip Kruiden

Niets is lekkerder dan koken met verse kruiden uit eigen tuin. Lekker makkelijk ook. Zoek voor je kruiden een mooi beschut en zonnig plekje in je tuin en verwen je kruidentuin regelmatig met water. Bij Tuincentrum De Stadskwekerij heb je keuze uit diverse kruiden die je zo in de tuin kunt planten.
 

Ongedierte

Heb je veel last van ongedierte in je tuin. Bel ons voor een vrijblijvend advies. We kunnen je adviseren over de juiste en beste manier van bestrijden. Ons telefoonnummer is 0183-404268
 

Stormschade

Een pittige storm kan vervelende gevolgen hebben voor je tuin. Van der Zalm Tuinen ruimt de rommel op, vervangt stuk gewaaide schuttingen en een beplanting. 
 

Tuincentrum

Op een van de mooiste plekjes van Zaltbommel bevindt zich Tuincentrum De Stadskwekerij. Een bijzondere plek waar je terecht kunt voor rozen, planten, ornamenten en nog veel meer om je tuin op te fleuren. Kijk eens op de website!
 

Groen in doen

Van der Zalm Tuinen is natuurlijk groen in doen. Dat zie in alles terug. Ontwerp, realisatie, aanpak en onderhoud.