De filosofie achter een Van der Zalm tuin is in al zijn eenvoud buiten zijn. Het is een tuin waar je de elementen ziet en voelt. De warme zon, de wind die waait en soms beschut achter glas de regen. Het zijn tuinen waar ieder weer mooi weer is en vooral voor ieder weer en voor elke bewoner groot, klein en op vier poten aan een plek is gedacht om buiten te zijn.

Plek Genoeg

In een Van der Zalm Tuin is er plek om buiten te genieten van de warme zon op een terras. Er is plek om weg te kruipen uit de hitte, liggend in de schaduw onder een grote boom. Er is plek om op een frisse zomeravond met een goed glas wijn vuur te stoken in een buitenkachel. Er zijn tuinen waar plek genoeg is voor een sprookjesachtige speelplek, met speeltoestellen tussen hoge bomen waar kinderen hun eigen fantasiewereld kunnen creëren en kunnen ontsnappen aan het ouderlijk toezicht, zo denken ze. Er is plek voor groene vingers om in de moestuin te wroeten en voor scharrelende kippen in een door de tuinmannen gemaakte ren. In een Van der Zalm Tuin is er zelfs plek om in de koude winter buiten te zijn, in een tuinkamer met wollen sokken bij de kachel en diezelfde tuinkamer heeft plaats genoeg voor isolerend Sedum op het dak.


Altijd Voor Buiten

Een Van der Zalm Tuin is buiten zijn met invloeden uit allerlei (internationale) tuinculturen, dus los van cliché: landelijk of modern. Het is nuchter Hollands groen gras, het gebruik van hout en beton in ruwe eenvoud uit Scandinavië, de invloed en bouwstijl van het zonnige eiland Ibiza en de prachtig bloeiende rozen opgepikt uit de Engelse cultuur. Het lijkt of alle culturen even worden aangeraakt. Een Van der Zalm Tuin is buiten zijn tussen veel groen en materialen die gevoeld kunnen worden en na verloop van tijd op zullen gaan in de tuin. Een ontwerp met hout, staal en beton wat vaak robuust, natuurlijk en praktisch oogt. Het zijn altijd materialen voor buiten en dat mag je zien. Dat geeft een Van der Zalm Tuin het OER-GE-VOEL van buiten zijn!