Van der Zalm Tuinen is Herbert van der Zalm en Bastijn van Breugel de twee eigenaren van het bedrijf, twee handen vol met hardwerkende mannen en de bijzondere stadskwekerij in Zaltbommel.

Herbert en Bastijn

Herbert en Bastijn zijn af en toe best twee tegenstrijdige mannen. Waar Bastijn zegt dat de border een ronde vorm krijgt, wordt het volgens Herbert vierkant. Maar zoals dat werkt met creativiteit en samenwerken, waar gezonde frictie zit daar gebeurt het. Herbert en Bastijn versterken elkaar, zijn twee hoveniers met eenzelfde filosofie over ‘buiten zijn’ en een grote doe-maar-normaal mentaliteit.

Herbert, de oprichter van Van der Zalm Tuinen met werktuigbouwkundige achtergrond, waarvan elementen in veel tuinen terug te vinden zijn. De intuïtieve en het gevoelsmens. De Hendrik-Jan de tuinman, maar dan een die filosofeert totdat hij ‘s avonds in slaap valt en zo al jarenlang de tuinen in zijn hoofd vormgeeft. Bastijn, sinds 2015 mede-eigenaar. Afgestudeerd Tuin en Landschapsarchitectuur en de nuchterheid zelf. Een hovenier met een paar goede ogen die nauwkeurige keuzes maken. Het overzicht, de organisatie en ook de structuur van Van Der Zalm Tuinen, die als verse hovenier tegen de soms ietwat zware stroom inzwemt . Daar gebeurt het, daar worden vruchten geplukt en ontstaat de kwaliteit die Van der Zalm Tuinen anno 2015 Van der Zalm Tuinen maakt.

Hardwerkende mannen

Twee handen vol met hardwerkende mannen. Tuinmannen met een flinke dosis kennis en ieder hun eigen talent. Van heggenschaar, naar straathamer tot onkruidbestrijding. Tuinmannen die zonder er soms bij stilgestaan wordt in de ijzige kou buiten werken en kletsnat regenen omdat hun werkterrein toch echt buiten is. Mannen die volop genieten van de eerste lentezon als het nieuwe groen tussen de voor de winter gesnoeide planten naar boven kruipt. Tuinmannen die trouw elke vrijdagmiddag na het werk voor een biertje bij elkaar komen in de gezellige schuur, met alleen het licht van een peertje boven de tafel aan de dijk bij Herbert thuis. Om de week af te sluiten, om te lachen en ondertussen tijdens de gezelligheid wordt de kennis gedeeld van wat ze de afgelopen week in de tuinen hebben beleefd.


Jaartallen

Herbert start in 2001 met Van Der Zalm Tuinen. Vier jaar later in 2005 neemt hij het hovenierswerk van de Stadskwekerij in Zaltbommel over, in 2011 wordt hij eigenaar van de karakteristieke Stadskwekerij. Vanaf begin 2015 is Bastijn mede-eigenaar van Van Der Zalm Tuinen.

Stadskwekerij

De Stadskwekerij is een tuincentrum zoals er geen tweede bestaat. Deze bijzondere plek is te vinden binnen de muren van de historische vestingstad Zaltbommel. Gespecialiseerd in rozen, maar ook dé plek voor ander bloeiend en groeiend tuingoed. Ga voor meer info en beeld naar de website van de Stadskwekerij in Zaltbommel, het allermooiste tuincentrum van Nederland